Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΗΜΙΑΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ-ΘΕΣ/ΚΗ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις του «Άργου» για την
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το ζωοφιλικό σωματείο «Ο Άργος» διοργανώνει σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των ζώων και την ανάγκη προστασίας τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, εκδήλωση για τα Puppy Mills (παράνομα εκτροφεία σκύλων μαζικής παραγωγής με άθλιες συνθήκες για τα ζώα).

Θα γίνει προβολή βίντεο και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας τη «σκοτεινή» πλευρά των εκτροφείων.

Το μήνυμα της ημέρας θα είναι «Μην αγοράζετε ζώο, υιοθετήστε ένα από το δρόμο!» Μάλιστα, όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες διαφόρων ζώων που αναζητούν οικογένεια και σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά από εθελοντές του «Άργου».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί 18.00-21.00 στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους (μεταξύ Τσιμισκή και Β. Ηρακλείου).

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σεμινάριο/παρουσίαση με τίτλο: «Αδέσποτα ζώα: εστίες προβλημάτων ή σημεία επαφής με τη φύση?», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3, 4ος όροφος, τηλ.: 2310 424-132, 424-133) και ώρα 19.00.

Στον προθάλαμο θα υπάρχει και σταντ με φυλλάδια και ενημερωτικά έντυπα του «Άργου».

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο στο Πάρκο του Φωκά (δίπλα στο πάρκο των Σκύλων στην παραλία, στάση Σχολή Τυφλών), θα πραγματοποιηθεί η 13η Έκθεση Ημίαιμων και Καθαρόαιμων Σκύλων, από 10:30π.μ. έως 13:30. Θα παρουσιάσει η Μαριάννα Βαραδίνη (τηλεπαρουσιάστρια) και θα δώσουν σύντομες παρουσιάσεις και συμβουλές: κτηνίατρος, εκπαιδευτής και κομμωτής σκύλων.

Τα σκυλιά που θα συμμετάσχουν θα διαγωνιστούν στις παρακάτω κατηγορίες:

1) Ο πιο καλός ο μαθητής 4) Η Λαίδη (για τα θηλυκά)

2) Τα πιο όμορφα μάτια 5) Ο Αλήτης (για τα αρσενικά)

3) Το πιο όμορφο κουτάβι 6) Η πιο χαρούμενη ουρά



Καλούμε όλους να έρθετε με τους μικρούς σας φίλους, να γιορτάσουμε μαζί τους και να διασκεδάσουμε, περνώντας ευχάριστα την Κυριακή μας με μουσική, happenings και εδέσματα από τους χορηγούς μας (Mars Hellas, ΜΕΒΓΑΛ, Φάρμα Κουκάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου